Mert megérdemled?

Ha még hiszed, hogy  a világ megérdemlés alapon működik, és arra vársz, hogy majd amikor igazán sokat tettél érte és megérdemled, akkor eléred a céljaidat, most lehet, hogy ledöbbensz.

Elgondolkodtál-e már azon, hogy miért van az, hogy valakinek megvan mindaz, amire Te vágysz, Te meg nem tudod elérni, csak örökké reménykedsz és álmodozol?

Amikor eszedbe jut egy ilyen eset, mire gondolsz?

Értetlenül állsz a dolog előtt, mert azt gondolod, Te jobban megérdemelnéd? Hiszen többet dolgoztál érte, kedvesebb és segítőkészebb vagy, stb.stb., … vagy éppen megítéled magad, és azt gondolod, igen, ő okosabb, ügyesebb és főleg szerencsésebb nálad?

Hát, az a helyzet, hogy mindegyik esetben rossz helyen kapiskálsz.Most komolyan, Te azt látod, hogy olyanoknak van pl. rengeteg pénzük, akik igazán megérdemlik, mert őrült sok értéket adtak a világnak vagy éppen túlcsordul az agyuk? Esetleg éjjel-nappal dolgoznak vagy a becsületesség mintaképei?

Ha őszintén átgondolod, rájöhetsz, hogy nem mindenki tartozik ezekbe a kategóriákba. De akkor mégis mi a helyzet?

Az, hogy a világon megérdemlés alapon működnek a dolgok, egy olyan nézőpont, ami nagyon sokunkban igen mélyen rögzült, s más nézőpontokhoz hasonlóan óriási falként áll a céljaink elérésének útjába.

Hiszen az igazság az, hogy azok érik el azt, amiről Te csak álmodozol, akik választják és egész egyszerűen be tudják fogadni. Pénzt, házat, autót, utazásokat, bármit. Mert nincs egy olyan nézőpontjuk, hogy meg kell érdemelniük, ezért fal sincs köztük és a vágyott cél között. (Legalábbis a megérdemlés alapon működő világ nézőpontjának fala nincs.)

A legtöbbünknek már nem meglenne minden vágya, ha ez azon múlna, hogy megérdemeljük-e?

Az, hogy a világ megérdemlés alapon működik, ugyan olyan hazugság, mint a félelem, az aggódás, a bűntudat, a lelkiismeretfurdalás, és sorolhatnám, melyek valójában nem léteznek, csupán beültetések, mégis irányítják az életünket.

“Nem létezik? De hát érzem ezeket.” – gondoljátok most legtöbben.

Csak hiszed. Az érzéseidnek a nagy része nem is hozzád tartozik.

“Ez már igazán sok. Lilla, neked elmentek otthonról?” – tudom ám, hogy ezt mondjátok magatokban.

Mert én is így gondoltam. Amíg meg nem tapasztaltam, hogy mi van akkor, amikor elengedek egy-egy nézőpontomat, s a Bars®-kezelések során el nem kezdtük törölni a beültetéseket.

Amikor én erre ránéztem egy online tanfolyam kapcsán, egyszerre csak úgy éreztem, hogy világossá vált minden. Pl., hogy mit is jelent az a gyakorlatban, hogy “a nézőpontjaink teremtik a valóságunkat, és nem a valóságunk a nézőpontjainkat”. Az, hogy miért fontos, hogy megengedésbe legyünk mások, tőlünk ellenkező vagy velünk megegyező nézőpontjával, nem jelentőség telivé téve azt vagyis, hogy mindenre tekintsünk csupán csak érdekes nézőpontként. Hiszen csak ebben az esetben nem húzunk újabb falakat magunk köré, melyek nem engedik, hogy befogadjuk, amit kértünk.

Azóta pedig, már a mindennapi Bars®-kezelések során és/vagy hatására tapasztalom, hogy mit tesz, ha elengedünk egy-egy nézőpontunkat, s miként omlanak le a falaink a célunk és köztünk.

Szívesen vennél további információkat erről a csodás módszerről?

Kérd felvételedet az Ami neked működik FB csoportba, kattints IDE!

Kövess az Ami neked működik FB oldalon, nyomj egy Like-ot ITT!

Iratkozz fel a YouTube csatornámra KATTINTS IDE!