Hogyan vértezd fel gyermeked és családodat a kamaszkorra?

A kamaszkorról legtöbbünknél nem a felhőtlen boldogság és kacagás, könnyedség és töretlen jókedv jut az eszünkbe. Néhányan emlékszünk is talán, hogy bizony annak idején mi is óriási gondokként, hatalmas problémaként éltünk meg dolgokat, aminek egy részén felnőttként már csak nevetünk, de aki nem emlékszik a saját gyerekkorára, az is tapasztalhatja a környezetében, talán éppen a saját gyermekein, hogy a kamaszkor bizony nehéz tud lenni nem csak a gyermekek, hanem az egész család számára.

Vekerdy Tanár Úr azt mondja, hogy a kamaszkort egyszerűen csak túlélni lehet. S ha korábban a gyermek megfelelő érzelmi biztonságban nevelkedett, ez az útravaló elég lesz neki ahhoz, hogy utána visszataláljon hozzánk, és ne fusson “mellékvágányra” az élete. (Nem szó szerint idéztem.)

Teljesen egyetértek vele. E mellett nagyon hálás vagyok, hogy ma már a kezemben van egy olyan eszköz, illetve eszközök sokasága, mellyel felvértezve gyermekeinket is, még könnyedebbé tehetjük számukra, és az egész család számára ezt a korszakot.

Ezeket az eszközöket az Access Consciousness® hozta el számomra, s ma már Access Bars® kezelőként – és facilitátorként közreműködök abban, hogy ezek minél többekhez eljussanak.

Az egész módszer alapvető gondolata, hogy csak az árthat nekünk, amiről fix nézőpontunk, véleményünk van. Bármit meg tudunk változtatni az életünkben, ha megváltoztatjuk a vele kapcsolatos nézőpontunkat.

Mire a kamaszkorba érünk, már jócskán bekajálunk egy csomó nézőpontot a szülőktől, a pedagógusoktól,  a kortársainktól, szűkebb- és tágabb környezetünktől, a médiából, és akkor még az előző életeinkről nem is beszéltünk. Aztán ha nem tudunk vagy akarunk ezek szerint a nézőpontok szerint működni, akkor rosszá tesszük magunkat, bűntudatunk lesz, elkezdünk aggódni, hogy hogyan tudunk így boldogulni, vagy éppen kisebbrendűségi érzésünk lesz, amit lehet, hogy némi erőszakkal igyekszünk ellensúlyozni.

Mire felnőttek leszünk, szerencsés esetben megtanuljuk kezelni ezeket a dolgokat, de kamaszként óriási, néha elviselhetetlennek tűnő teher ez számunkra, és nem minden gyermek és család ússza meg maradandó sérülés nélkül.

Az Access Consciousness® egyik alapvető eszköze az Access Bars®-kezelés, amely során a fejen lévő 32 pont finom érintésével az adott életterületekhez tartozó nézőpontok energiáit hozzuk fel, hogy a továbbiakban már ne hassanak ránk, ne korlátozzanak bennünket. Egy Bars®-kezelés során bármilyen változás bekövetkezhet, ám azoknál, akik rendszeresen kapnak kezelést, az egyik legáltalánosabb és leggyakoribb tapasztalat, hogy MINDEN KÖNNYEDEBBÉ VÁLIK. Nem aggódnak annyit, nem olyan stresszesek, jobban alszanak, és nem veszik fel a környezet (szülők, tanárok, kortársak, munkatársak, stb.) “támadásait”, a munka, tanulás is könnyebbé válik.

Mire invitállak hát Téged és gyermekedet? Bars®-kezelésre? Nem. (Persze, ha ragaszkodsz hozzá, szívesen.) Arra invitállak, hogy gyere el egyedül, de jobbik esetben a pároddal vagy a gyermekeddel egy Bars-kurzusra, ahol a Bars-kezelésen túl, még számos a hétköznapi életben használható szóbeli eszközt is megtanulhattok, amivel könnyebbé tudjátok tenni azt az egyébként nehéz időszakot, és örömtelibbé az egész életet.

A következő Bars-tanfolyamok időpontjait és részleteket a tanfolyamról ITT találsz.

Egyre többen jönnek a tanfolyamokra párban. Házastárssal vagy gyermekkel. Én személy szerint azt gondolom, hogy nincs ennél nagyobb áldás. Ketten a családban, akik kölcsönösen tudják kezelni egymást, és a család összes tagját. Ha a gyerkőcöddel jönnél, ha még teheted, ne várd meg a kamaszkort. Lehet, hogy akkor éppen minden invitáló, csak az nem amit a szülő mond. Előzd meg, a kisebbek sokszor még fogékonyabbak rá, és a személyes tapasztalatom szerint a kölcsönös kezelések során egy egészen különleges, szoros kapcsolat alakul ki szülő és gyermek között.

Lehet, hogy itt a helyetek, ha kamasz gyermekeden azt látod, hogy a kamaszkort szenvedésnek éli meg öröm helyet,

sokszor rosszul érzi magát a bőrében,

önértékelési problémákkal küzd,

sokszor teszi feszülté az iskolai vagy szülői elvárás,

nehézségei vannak a tanulásban,

izgulós,

sok a nézeteltérés a kapcsolataiban,

úgy érzi nem érti meg senki,

sokszor magányos,

sok a megfelelési kényszer benne,

hiperaktív,

figyelemzavaros.

Kicsit hihetetlennek, vagy komolytalannak tűnik, hogy néhány pont érintése a fentieken változást hozhat? Agykutatók nem így gondolták a vizsgálataik során. Nézd meg a videót, kapcsold be a magyar feliratot.

A következő Bars-tanfolyamok időpontjait és részleteket a tanfolyamról ITT találsz.

Szívesen vennél további információkat erről a csodás módszerről?

Kérd felvételedet az Ami neked működik FB csoportba, kattints IDE!

Kövess az Ami neked működik FB oldalon, nyomj egy Like-ot ITT!

Iratkozz fel a YouTube csatornámra KATTINTS IDE!