Facilitálás

MI IS AZ A FACILITÁLÁS?

A facilitátor – jelen esetben én – ahhoz segítelek hozzá, hogy hozzáférj ahhoz a belső tudásodhoz, amit csak TE tudsz, ami ott van benned. Segítek, hogy megtudd, mi működik valójában Neked, és mi az, ami könnyű, épp ezért igaz számodra jelen pillanatban.

A facilitálás során olyan külső nézőpontot nyújtok és ítélet mentes, megengedő teret nyitok, amelynek köszönhetően hozzáférést kapsz Önmagadhoz. Éberséget adok, hogy a problémát lehetőséggé transzformáld, hogy ránézz, elismerd és használd a képességeidet és általuk egy nagyobb lehetőségekre nyíló, teljesebb valóságot teremts. Könnyebben, mint amihez eddig hozzászoktál.

MI NEM A FACILITÁLÁS?

Nem adok tanácsot, nem mondom meg, mit tegyél vagy mit ne tegyél, nem próbállak a saját igazamról vagy további fix dogmákról, nézőpontokról meggyőzni. És semmiképp nem választok, döntök, cselekszem helyetted.

KIKNEK SEGÍTHET EGY FACILITÁLÁS?

A facilitálás nem működik mindenkinek. Csak azoknak, akik hajlandóvá váltak arra, hogy a saját életükért felelősséget vállaljanak. Éppen ezért külső irányítás nélkül – a facilitátort és a kérdéseit eszközként használva – merik meghozni a választásaikat.

HOGYAN MŰKÖDIK EGY FACILITÁLÁS?

A facilitálás egy szóbeli beszélgetés, ami történhet személyesen vagy online. A facilitálás közben kérdezni fogok, nem válaszokat adni. Ugyanis a kérdések által tud felszínre kerülni benned bármi elfojtás, vágy, képesség, éberség, lehetőség, ami most is ott van benned, és aminek köszönhetően TE magad fogod megtalálni azt az utat, ami számodra működik, ami számodra megoldás lesz jelenlegi helyzetedben. A facilitálás célja tehát hogy megerősítsen Téged a saját tudásodban.

Egy facilitátor nem kell sokáig. Nem kell állandóan. Lehet hogy havonta-kéthavonta beszélünk fél órát-egy órát és folyamatos áramlásban leszel, könnyedén ugrod át a megakadásaidat. Én annak örülök ha “nem kellek”. De azt is tudom, hogy mindenkinek olykor-olykor szüksége van valakire, aki átlendíti a holtpontokon.

 MILYEN ÉLETTERÜLETEKEN SEGÍTHET?

Megoldást jelenthet, ha úgy érzed megakadtál, konkrét kapcsolati, párkapcsolati, pénzügyi, munkahelyi élethelyzetre, problémára, de akkor is, ha csak egyszerűen változást szeretnél az életedben és nem tudod merre indulj.

A facilitálás díja: 15 000 Ft (kb. másfél – 2 óra)